OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

İSİMSİZ
Tuval Üzerine Yağlı Boya

Bu resim için belki yeni bir tanımlama olacak ama ben buna Modern kübizm demek istiyorum. Neden böyle düşündüm; çünkü tablo yüzeyi dümdüzken bunu yapamazdım, nesne yüzeylerinin ardına bakarak konuyu aynı anda değişik açılardan sunabilmemin yolu buydu.
Ögeleri kat kat açıp küçük yüzeylere bölmek kenar çizgilerini kırmak, benim için gerçek bir oyun haline geldi.
Burada kübik nesne yer küre ise internette küresel sistemin kültürel mecrasıdır. Yani aynı anda her yerde bulunan bilgisayar ağlarının, fiziksel mekandan bağımsız, milyonlarca insanın siber uzayda bir araya gelmesi. Ancak işte bunu bu küp gibi bir bütün olarak görmek gerekir. Tek bir tarafı kendi içinde değerlendirmek diğer tarafa hata yapmak demektir. Yani interneti, sosyal medyayı ve bu teknolojik dünyayı doğru kullanmıyoruz. Ondan fayda sağlamak varken kendimizi daraltıyoruz.
İnsanlar interneti “öteki”şerle bedenleri yokmuş gibi ilişki kurdukları bir sosyal hareket alanı olarak kullanıyor. Ancak atladığımız bir şey var, insan burada kendi içinde kapanıyor, küçük bir kutuya (ekrana) sıkışıp kalıyor. Sosyallık ise işte bu rubik küpün permütasyonları kadar sınırlı bir hale geliyor.

Klavye yön tuşlarını kullanarak resimler arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Resim Bölümü Sanal Mezuniyet Sergisi