OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi 55200 Atakum, Samsun TÜRKİYE

UAGESSS Online Karma Sergi

UAGESSS Online Karma Sergi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Uluslararası Sempozyum ve Sergisi, Anadolu’nun Geleneksel El Sanatları “Sanatçı ve Zanaatkar Buluşması” başlığı altında planlanan Sempozyum Sergi çalışmaları kapsamında Online Karma Sergi açıldı. Covid-19 Pandemisi nedeniyle Fakültemiz Sanat Galerisinde online olarak gerçekleştirilen karma serginin açılışı, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Cengiz BATUK, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ali TOMAK, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tamer ASLAN, Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tarık YAZAR, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Serkan Emir ERKMEN, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin SÜREN, Seraciye Sanayiciler Derneği Başkanı Cemal AYDIN, Sempozyum/Sergi düzenleme kurulu üyeleri, sanatçılar ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Serginin amacı; Anadolu’nun kültürel mirasını yansıtan ve bu mirası günümüzde devam etmekte olan Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde yer alan meslekleri ve Türkiye /UNESCO Somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarını, daha gözle görülür kılmak, farkındalığı artırmak, önemi ve çalışmaları konularında farkındalığı/bilinçlenmeyi sağlamak ve İller arası Geleneksel El Sanatları alanında yapılan çalışmalarda ortak koordinasyonu sağlayarak kültürel çeşitliliğe saygı içinde diyalogu desteklemek, yerel sanatçı ve zanaatkarlar ile somut olmayan Kültürel Miras taşıyıcıları sanatçılar, zanaatkarlar ve bilim insanlarını bir araya getirerek özgün çalışmalar üretmek ve sanat/tasarım severlerle buluşturmaktır.

Online Sergiye 69 Akademisyen, 20 Usta Sanatçı, 11 Lisansüstü öğrenim gören öğrenci ve
3 farklı serbest sanatçı olmak üzere toplam 103 sanatçı farklı kategorilerde seramik, grafik tasarım, resim, geleneksel el sanatları, deri ve cam gibi çalışmalar göndermişlerdir. Gönderilen eserlerden toplam 120 çalışma sergi seçici kurulu tarafından uygun bulunmuş ve sergilemeye değer görülerek sergilenmiştir.